top of page

Wild Weekend op de Woensberg

Ga met ons mee! Dompel je een weekend onder in de natuur. Van vrijdagavond 19 mei tot en met zondagmiddag 21 mei organiseren wij ons eerste WWW, een wild weekend op de Woensberg in Blaricum. Dit weekend staat in het teken van wildplukken, koken op open vuur met onze eigen wildpluk, kruidige fermenten, olie en azijn maken,  kampvuur en we nemen een kijkje in een bijenkast. 

 

Je verblijft in een luxe safaritent op Landal de Gooische Heide de tenten hebben 2 slaapkamers, een eigen badkamer en veranda. Voor ons Wilde Weekend hebben we de beschikking over een prive veldje met 5 tenten en een 'verzameltent' waar we de verschillende activiteiten kunnen uitvoeren. 

WILDE OOGST.png
WhatsApp Image 2022-04-24 at 3.21.31 PM.jpeg

Wie zijn wij?

Joost en Jacqueline, Joost is  Chef, Docent, Imker, en Culinair HerboristNa een carrière in verschillende restaurants nu geruime tijd werkzaam bij Hotelschool Den Haag als Executive Chef. Tijdens mijn studie tot Culinair Herborist verdiepte hij zich steeds  meer in het plantenrijk. Wat kun je eten? Waarom zou je dat doen? Zijn er gezondheidsvoordelen? En welke planten zijn culinair interessant? Jacqueline is opgeleid als bloemist en werkt al haar hele leven met bloemen en planten.  Ze verzorgd bloemwerk en geeft interieuradvies bij verschillende restaurants en hotels. Tijdens dit weekend geven we je graag een kijkje in de wereld van eetbare planten. We proeven, ontdekken, leren en verwonderen!

Een inkijkje in het programma

WhatsApp Image 2022-04-24 at 3.19.29 PM.jpeg

Vrijdag 19 mei 

We beginnen om 18:00 met een wild welkomstcocktail waarna we gelijk aan tafel gaan voor een wild 3- gangen diner. met gruitbier, en lekkere wijn. Wij koken die avond voor jullie. Na het diner starten we met een korte introductie over wildplukken. Verwarmd door het kampvuur en onder het genot van een kruidige borrel fantaseren we vast over wat nog komen gaat 

aspergestop.jpeg

Zaterdag 20 mei

We  starten de dag om 09:30  met een kruidensmoothie, na dit lichte ontbijt ( extra ontbijtitems zijn via de camping te bestellen) gaan we op pad. We wandelen, en proeven ongeveer drie uur. Je leert minimaal 10 eetbare planten herkennen en gebruiken. terug op ons kamp genieten we van a la minute gebakken wilde pizza's en verschillende 'natural sodas'. Even uitbuiken en rond 14:30 starten we met een workshop om de soda's zelf te kunnen maken.  Fermenteren kun je leren in de namiddag, we maken kruidige zuurkool of kimchi. Ook maken we een start met het maken van likeuren en infusies. Deze neem je uiteraard mee naar huis om later van te genieten. Voor wie dat wil kan er gekookt worden - we bereiden samen een wild vegetarisch diner. Denk aan onkruidenboter met zuurdesembrood, wilde lentesoep, Blaricumse groene asperges met sparren Hollandaise, risotto met eekhoorntjes brood, en aardbeien met vogelkerssiroop. Tijdens het diner genieten we van Mooie wijnen waarbij een vinoloog het verhaal achter de wijnen verteld.

de57880e-e850-4c68-a2b2-cc36fa2868e7.jpg

Zondag 21 mei

American pancakes, vlierbessen, scones met paardenbloemen gelei en kruidenthee daar starten we rond 09:30 mee. Na dit ontbijt  leer je meer over (mijn) honingbijen en de rol van bijen in ons voedselsysteem. We openen samen (in kleine groepjes) een bijenkast op de bijenschans in Blaricum zodat je de bijen van dichtbij kunt bekijken, met een beetje geluk zien we de koningin. Je proeft verschillende soorten honing en andere bijenproducten zoals Oxymel. Voor een veilig bezoek wordt er uiteraard voor een imkerpak gezorgd. Tijdens de lunch met lekkere salades, zuurdesembrood en  wildkruiden pesto praten we nog wat na en is er voldoende ruimte voor de laatste vragen. Je krijgt de recepturen en kruidenbeschrijving mee naar huis en je krijgt toegang tot de digitale versies hiervan. 

IMG20220424113536.jpg
WILDE OOGST.png
IMG20220424105602.jpg

De kosten voor dit weekend zijn 350 euro per deelnemer exclusief accommodatie. Voor deze prijs krijg je:

  • Twee ontbijten

  • Twee lunches

  • Twee kruidendiners, compleet verzorgd

  • Volledig verzorgde workshops en wandelingen 

  • Plant beschrijvingen en recepturen 

  • Je eigen 'brouwsels' om mee naar huis te nemen

  • Bakken vol met inspiratie

  • Een 'hulplijn' na het weekend zijn wij bereikbaar voor al jullie vragen

Met Landal is een speciaal tarief afgesproken voor de luxe safaritenten van 300 euro per weekend. Je checkt in op vrijdag 19 mei en kan dan tot maandag 22 mei uitchecken. De tenten zijn geschikt voor 4 personen. Een tent delen kan uiteraard.  

N.B. het weekend gaat door bij een minimaal deelname van 10 personen.

Wat een tof weekend 🤩 ik ga graag mee!

Dank voor je reservering, we nemen contact met je op voor de laatste details en om eventuele bijzonderheden en allergie te bespreken.

GDE_09_300440_16_9_301795_edited.jpg
Contact
Contact

Contact

Heb je nog vragen?  Bel of mail me gerust!

Wildplukworkshop.png
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page