Inspiratie
Op deze pagina vind je de documenten en pagina's die mij inspireren. Als je op deze site rondkijkt vind jij ze vast ook inspirerend. Klik op de foto's om naar de site of document te gaan.
24-04-2022 Wilde Oogst Gastronomische Lente wandeling
24- 04-2022, WAT EEN MOOIE DAG VANDAAG, voor de kick-off van de "Wilde Oogst in de Lente Gastronomische Wandeling" Het werk om deze lunch te maken begon aan het begin van dit wildpluk jaar. we maakten infusies, maceraten, fermenten en konfijten. Wat we veranderde in een mede van berkenwater, bosbodem bouillon, bospesto, daslookboter, asperges met kraailookmayonaise, sparrensoda, paardenbloemwortel tiramisu en nog meer 🤩.
Wilde Oogst in de Herfst diner. Dat gaan we nog eens doen!
In de Herfst van 2020 organiseerde Wilde Oogst een "Wilde Oogst in de Herfst" diner bij Oerboer Willem in Blaricum. Het werk om dit diner te maken begon vele weken van tevoren, maar je zou kunnen zeggen dat het een half jaar duurde als je rekening houdt met de infusies, maceraten en gedroogde ingrediënten die we gebruikten. We verwerkten ingrediënten die nergens te koop waren. Voor de aanwezigen was het echt een unieke wilde culinaire ervaring.
OXYMEL Herbal Culinary Tonic
Tijdens het zoeken naar mijn eindproject voor mijn studie tot Culinair Herborist las ik een artikel over het gebruik van ‘Fire Ciders’ in bars en restaurants. Een Fire Cider wordt ook wel een Oxymel genoemd, het is een infusie van (appel)azijn en kruiden met honing. Met dit onderwerp kon ik mijn gastronomische passie , mijn passie voor bijen en mijn nieuw verworven passie voor flora onwijs goed combineren. Ik schreef er een verdieping over. Hier kun je een gedeelte lezen.
Natural Soda's
Voor mijn studenten maakte ik een samenvatting over natuurlijke frisdranken uit het boek van Pascal Baudar. Primitieve bieren, wijnen of zelfs frisdrank gemaakt met wilde gisten kunnen steeds veranderende eigenschappen hebben vanwege talloze factoren zoals het seizoen, de locatie en gistbronnen (planten, bessen en dergelijke). Klik op de foto om verder te lezen.
Pascal Baudar, drie fantastische boeken
Pascal Baudar is a writer, naturalist, and self-styled “culinary alchemist” based in Los Angeles. His passion is to study wild edibles and research new culinary uses through ancient and traditional methods of food preservation as well as contemporary cooking techniques.
Deense Wildpluk App
René Redzepi and the team at MAD have released a foraging app, as part of their three-pronged Vild Mad initiative to teach the people of Denmark how to forage, a skill the Noma chef says is as important as maths, reading, and writing.
Zweden, één groot wildplukrestaurant
The Edible Country is a restaurant concept that turns 100 million acres of wild deciduous and coniferous forest land into a restaurant where visitors can forage and cook the ingredients themselves.